Skip to main content

Vakrere blomster.

Vakkerhet er mer enn det man ser med det blotte øyet. For oss innebærer det også måten noe har blitt til på.

På lag med naturen.

Verden er vakker. Det er naturen som gjør den vakker. Det er vakrere å samarbeide med naturen, enn å motarbeide den.

Mennesker har i mange tiår jobbet mot naturen og gjort verden mindre vakker. Men mennesker kan også gjøre vakre ting. I tusener av år har vi jobbet med naturen. Når vi velger å jobbe med naturen kan vi gjøre verden vakrere.

I våre dager har vi blitt mer oppmerksomme på å ta vare på naturen. Den beste måten å gjøre det på er å lære av den. Ved å forstå hvordan naturens egne løsninger virker, kan vi etterligne den og skape en bærekraftig framtid. Vi kan bygge en verden som er vakker for miljøet og naturen, så vel som mennesker og insekter.

Økologisk produksjon handler ikke bare om mat. Det handler om å gi noe av verdi tilbake til naturen – den som hver dag gir oss så mye å glede oss over.

En levende jord.

Styrken til våre planter ligger under jordskorpa. Der eksisterer det et rikt mikroliv skjult for våre øyne.

I stedet for et sterilt, bakterie- og soppfritt miljø, skaper vi et mikroliv i hver potte. Ved å tilføre organisk gjødsel, forsøker vi å optimalisere forholdene for at mikroorganismer, bakterier og sopp kan utføre sine naturlige oppgaver og gjøre næring tilgjengelig for plantene. Med røttene etablert i et naturlig miljø får plantene vokse seg sterkest mulig. Det er de svake plantene som er utsatt for sykdom eller skadedyr. Vi mener at det er bedre å styrke planten naturlig innenfra, enn å beskytte den med giftstoffer utenfra.

Vi har et mål om at våre planter skal være holdbare, slik at de kan spre glede i sine omgivelser lenge. Plantenes synlige friskhet og skjønnhet er et resultat av at de trives i sitt skjulte jordmiljø. En plante som er herdet på en naturlig måte, er også godt rustet til å møte påkjenninger som kan inntreffe senere.

Naturlig skjønnhet.

Fordi vi produserer våre økologiske blomster helt uten bruk av kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel, kan vi si at plantene har en naturlig skjønnhet.

Det er den estetiske delen av plantene som er til behag for våre sanser – det være seg gjennom utseende eller duft. Blomster har betydning for hvordan vi oppfatter våre omgivelser, og det påvirker igjen hvordan vi opplever livet.

Når plantene er økologiske har de verdi utover det visuelle. Verdien av at produksjonen har vært i tråd med naturens egne prinsipper. Verdien av at bier trygt kan sanke nektar fra blomstene uten å risikere å få med seg rester av sprøytemidler.

Hver plante er unik. Ingen plante er perfekt, men det er skjønnhet i hver eneste én. I Japan har man en filosofi kalt wabi-sabi som handler om å se skjønnheten i det uperfekte. Wabi-sabi finnes omkring oss hele tiden, men vi legger ikke alltid merke til det. Så ofte jager vi etter perfeksjon og fokuserer på hvordan ting burde være. I stedet for å sette pris på hvordan ting faktisk er – og se den naturlige skjønnheten.

Close Menu

Skalleberg™

Vårt formål er å bidra til takknemlighet og harmoni i hjem og hage.