01 Innledning

Skalleberg Gartneri («vi») er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

GDPR er EUs nye personvernlov. Den gir deg kontroll over data som organisasjoner har om deg og hvordan de bruker denne i sin markedsføring til deg.

Vi tar GDPR på alvor, og ser på det som en fordel at mottakeren av vårt budskap faktisk ønsker å høre fra oss. For å kunne levere de tjenestene vi ønsker er vi nødt til å samle inn noe informasjonen om våre brukere, men vi begrenser omfanget av dette til det absolutt nødvendige.

02 Hvilke personopplysninger har vi om deg

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

Nettside
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der.
E-postmarkedsføring
  • Opplysninger ved påmelding av e-postmarkedsføring: Informasjon som oppgis ved påmelding av e-postmarkedsføring (nyhetsbrev eller blogginnlegg). Hvis du er privatperson er din e-postadresse alt vi lagrer. Hvis e-postadressen er tilknyttet en av våre bedriftskundekontoer kan informasjon vi har om bedriftskunden (firmanavn, adresse, telefonnummer osv.) knyttes til denne e-postadressen. Slik informasjon er ikke å regne som personopplysninger.
  • Opplysninger ved mottak av e-postmarkedsføring: Informasjon vi får når du mottar e-postmarkedsføring på e-post (nyhetsbrev eller blogginnlegg), som e-postleser, tidspunkt og sted.
Nettbutikk
  • Opplysninger i nettbutikk: Informasjon som oppgis i forbindelse med opprettelse av nettbutikkonto. Nettbutikkonto kan kun opprettes av bedriftskunder og informasjonen som lagres er ikke personopplysninger (firmanavn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til bedriften).
  • Kjøpsinformasjon: Informasjon vi får når du kjøper produkter fra oss, som hva du har kjøpt. Om du har nettbutikkonto hos oss vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din nettbutikkonto. Dette gjelder kun bedriftskunder.
03 Hva bruker vi personopplysningene til

Våre nettsider vil aldri inneholde reklame fra noen tredjepart. Vi benytter oss heller ikke av tredjeparter for å annonsere på andre nettsider.

Selv om våre inntekter kommer fra salg av våre produkter, ønsker vi å utgjøre en forskjell og skape merverdi for våre brukere gjennom tjenestene vi tilbyr.

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

  1. Tilby nettside og e-postmarkedsføring: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside og e-postmarkedsføring. For både privatpersoner og bedriftskunder tilbyr vi månedlige nyhetsbrev og oppdatering ved nye blogginnlegg. For bedriftskunder tilbyr vi i tillegg en produktliste som sendes ut 1-2 ganger i uken.
  2. Gjennomføre ordreprosessering: Vi bruker opplysninger for å gjennomføre ditt kjøp av produkter fra vår nettbutikk, bl.a. for å sende deg ordrebekreftelse og lagre kjøpshistorikk. Dette gjelder kun bedriftskunder.
  3. Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du får opprettet en nettbutikkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og for at du kan se din kjøpshistorikk. Dette gjelder kun bedriftskunder.
  4. Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold. Dette gjelder kun bedriftskunder.
  5. Statistikk: Vi utarbeider statistikk for vår nettside, e-postmarkedsføring og nettbutikk for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
  6. Markedsføring: Vi bruker din kontaktinformasjon (f.eks. e-postadresse) til å sende deg e-postmarkedsføring etter ditt ønske. Vi bruker ikke din informasjon til å tilpasse markedsføringen spesielt til deg, men sender ut til alle mottakere det vi har å fortelle.

Det rettslige grunnlaget for formål 14 og 5 er vår berettigede interesse i å kunne tilby, videreutvikle og markedsføre våre tjenester.

Det rettslige grunnlaget for formål 23 og 4 er for å oppfylle vår kontrakt med deg som bedriftskunde.

Det rettslige grunnlaget for formål kan også være ditt samtykke, dersom du har gitt oss dette.

04 Hvem deler vi personopplysninger med

Vi vil aldri selge, leie ut eller dele din e-postadresse med noen tredjepart. Vi bruker allikevel tredjepartsprogramvare fra Google og MailChimp. I tilfeller hvor vi overfører personopplysninger ut av EØS, sørger vi for at leverandøren av tjenesten forholder seg til europeisk lovverk (GDPR).

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.

05 Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

  • Nettside: Statistikk om din bruk av våre nettsider lagres i opptil 26 måneder hos vår tjenesteleverandør.
  • E-postmarkedsføring: Informasjon som hentes inn i forbindelse med e-postmarkedsføring blir lagret så lenge e-postadressen er påmeldt til en av være lister. Ved avmelding fra våre lister vil e-postadressen merkes for sletting. Sletting av e-postadressen vil skje ved neste vasking av listene. Vi vasker listene våre én gang hvert år. Det kan være personopplysninger som vår tjenesteleverandør ikke kan slette umiddelbart. Slike opplysninger blir lagret trygt og isolert fra all prosessering frem til sletting er mulig.
  • Nettbutikk: Hvis du har nettbutikkonto hos oss, lagrer vi informasjonen din og kjøpshistorikken inntil du ber om å få kontoen slettet.
06 Dine rettigheter

Du kan når som helst melde deg av våre lister slik at du ikke hører mer fra oss. Du kan alltid melde deg av innsamlingen og bruken av din informasjon på nettet.

Du kan ha rett til å be oss om å:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
  • Oppdatere dine personopplysninger.
  • Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare.
  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
  • Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering.
  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.
  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser.

07 Informasjonskapsler

I noen tilfeller benytter vi informasjonskapsler (cookies) for å bedre forstå hvem som besøker våre nettsider og hvordan de bruker dem. Vi bruker også disse informasjonskapslene for å gi deg en bedre opplevelse av vårt innhold, samt sikre funksjonalitet på nettsiden. Vennligst les våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.

08 Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

09 Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon:

Kontaktperson: Eystein B. Skalleberg

Telefonnummer: 33 36 37 50

E-postadresse: post@skalleberg-gartneri.no

Adresse: Skalleberg Gartneri, Rørkollveien 71, 3160 Stokke, Norge